...

Alt Text (Alt-text)

Profit Media AI

2023-11-19
Alt Text (Alt-text), AI Illustration

Vad är Alt Text (Alt-text)

Alt Text (Alt-text) är en kort beskrivande text som används för att förklara innehållet i en bild på en webbsida. Det är en viktig del av tillgänglighetspraxis för webbplatser eftersom det ger personer med synnedsättning eller de som använder skärmläsare möjlighet att förstå och tolka bilder på webbsidor. Alt-texten är osynlig för de flesta webbplatsbesökare men visas istället för bilden när den inte kan laddas eller när användaren navigerar webbplatsen med hjälp av en skärmläsare.

Key Takeaways

– Alt Text (Alt-text) är en kort beskrivande text som förklarar innehållet i en bild på en webbsida.
– Det är avgörande för tillgängligheten på webbplatser och underlättar för personer med synnedsättning eller skärmläsare.
– Alt-texten visas istället för bilden när den inte kan laddas eller när användaren använder en skärmläsare.
– Att skriva informativa och korrekta Alt-texter är viktigt för att göra webbinnehåll tillgängligt för alla användare.

Därför kan Alt Text (Alt-text) vara intressant för dig

Alt Text (Alt-text) är relevant för webbplatsägare, webbutvecklare, innehållsskapare och användare. Genom att använda korrekta Alt-texter kan du förbättra tillgängligheten på din webbplats och göra den mer användarvänlig för personer med synnedsättning. Det kan också påverka sökmotoroptimering positivt eftersom sökmotorer använder Alt-text för att förstå och indexera bilder på webbsidor.

Förstå ämnet

För att förstå Alt Text (Alt-text) är det viktigt att känna till dess syfte och hur det används. Det handlar om att skriva beskrivande text som förmedlar bildens innehåll på ett korrekt och koncis sätt. Det är också viktigt att undvika att överbeskriva eller underbeskriva bilden, samt att undvika att inkludera irrelevanta detaljer.

Olika typer av kategorier inom ämnet

Inom ämnet Alt Text (Alt-text) finns det olika typer av kategorier som kan inkluderas i beskrivningen, såsom:
– Beskrivande Alt-text: Ger en konkret beskrivning av bildens innehåll.
– Funktionell Alt-text: Beskriver vad man kan göra med bilden, till exempel ”Klicka för att se större version”.

Exempel, användning, fördelar och begränsningar

Exempel på Alt-text inkluderar att beskriva en bild av en katt med ”En svartvit katt som ligger på gräsmattan”. Fördelarna med korrekt användning av Alt-text inkluderar förbättrad tillgänglighet och sökmotoroptimering, medan en av begränsningarna är risken för missbruk av nyckelord i syfte att manipulera sökmotorer.

Hur du kan dra nytta och värde från ämnet

Genom att förstå och använda Alt Text (Alt-text) korrekt kan du förbättra tillgängligheten på din webbplats, göra den mer användarvänlig och potentiellt förbättra dess synlighet på sökmotorer. Det kan också bidra till att skapa en mer inkluderande webbmiljö för alla användare.

FAQ

Vad är syftet med Alt Text (Alt-text)?
Alt-text används för att beskriva innehållet i en bild så att personer med synnedsättning eller de som använder skärmläsare kan förstå och tolka bilden.

Hur påverkar Alt Text (Alt-text) tillgängligheten på webbplatser?
Genom att inkludera korrekta Alt-texter blir webbinnehåll tillgängligt för personer med synnedsättning eller de som använder skärmläsare, vilket förbättrar webbplatsens tillgänglighet.

Vilken typ av information bör inkluderas i en Alt-text?
En Alt-text bör innehålla en beskrivning av bildens innehåll på ett koncist och korrekt sätt, undvikande av överbeskrivning eller underbeskrivning.

Hur kan Alt Text (Alt-text) påverka sökmotoroptimering?
Korrekt användning av Alt-text kan positivt påverka sökmotoroptimering genom att hjälpa sökmotorer att förstå och indexera bilder på webbsidor.

Denna artikel har syftat till att ge en översiktlig förståelse för Alt Text (Alt-text), dess värde och relevans för webbplatsägare och användare, samt hur det kan användas för att förbättra tillgänglighet och användarupplevelse på webben. Alt-text är en viktig del av webbtillgänglighet och kan bidra till att skapa en mer inkluderande webbmiljö för alla användare.

Rulla till toppen

Vill du ha

fler kunder?

Vi är experter på att hjälpa företag få fler kunder, ökad trafik och ranka högre i Google. Klicka på länken nedan så kikar vi på ditt projekt.