...

Hur kopplar man Google My Business till Google Ads?

Profit Media AI

2023-11-05
Hur kopplar man Google My Business till Google Ads?, AI Illustration

Vad är Google My Business och varför är det viktigt?

Google My Business är en kostnadsfri plattform som låter företagare hantera sin närvaro på Google. Genom att koppla ditt företag till Google My Business kan du visa viktig information som kontaktuppgifter, öppettider och recensioner i Google-sökresultaten. Det hjälper dig att nå ut till potentiella kunder och förbättra ditt företags synlighet online.

Fördelarna med att koppla Google My Business till Google Ads är många. Genom att integrera dessa två plattformar kan du dra nytta av följande:

1. **Synlighet på flera plattformar**: När du länkar ditt Google My Business-konto till Google Ads, kan du visa ditt företag i annonser på Google-sökresultat, Google Maps och Google-partnersidor. Detta ger dig möjlighet att nå ut till en bredare målgrupp och öka ditt företags exponering.

2. **Bättre annonstargeting**: Genom att koppla Google My Business till Google Ads får du tillgång till värdefull data om dina kunder och ditt företag. Detta hjälper dig att skapa mer relevanta annonser och optimera din annonseringsstrategi baserat på demografiska data, beteende och intressen.

3. **Lokal marknadsföring**: Genom att använda Google My Business tillsammans med Google Ads kan du fokusera på att marknadsföra ditt företag lokalt. Du kan rikta in dina annonser till en specifik geografisk plats, använda lokal anpassning och erbjuda specialerbjudanden för att locka kunder i ditt område.

4. **Bättre synlighet i lokala sökresultat**: Genom att integrera Google My Business med Google Ads kan du förbättra ditt företags synlighet i lokala sökresultat. Det betyder att när någon söker efter produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder i ditt område, kommer ditt företag att visas högre upp i sökresultaten.

Material/Verktyg som behövs

För att koppla Google My Business till Google Ads behöver du följande:

– En dator eller mobil enhet med internetanslutning.
– Ett befintligt Google My Business-konto.
– Ett Google Ads-konto (om du inte redan har ett, kan du skapa ett kostnadsfritt).

Steg-för-steg guide

Följ dessa steg för att koppla Google My Business till Google Ads:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto och klicka på ”Verktyg och inställningar” i det övre högra hörnet av skärmen. Välj ”Företagsuppgifter”.

2. Klicka på ”Koppla till Google My Business” under avsnittet ”Osynlig information” och följ anvisningarna för att verifiera ditt företag.

3. När ditt företag har blivit verifierat kommer du att kunna se dina Google My Business-data i Google Ads-kontrollpanelen. Du kan använda denna information för att skapa mer relevanta annonser och marknadsföra ditt företag på ett effektivt sätt.

Våra tips och varningar

– Se till att dina uppgifter i Google My Business är aktuella och korrekta. Felaktig information kan påverka din annonseringsstrategi och kundupplevelse negativt.
– Var noga med att följa Googles riktlinjer och policyer för användning av Google My Business och Google Ads. Överträdelser kan leda till att ditt konto stängs av eller att dina annonser inte visas.
– Analysera regelbundet din annonseringsprestanda och justera din strategi efter behov. Det är viktigt att övervaka resultat och göra förbättringar för att maximera din avkastning på investeringen.

Avslutning

Att koppla Google My Business till Google Ads kan vara en kraftfull marknadsföringsstrategi för ditt företag. Genom att göra detta kan du öka din synlighet, nå ut till en bredare målgrupp och förbättra din annonseringsstrategi. Var säker på att följa stegen och använd våra tips för att få ut mesta möjliga av denna integration.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

**Fråga:** Hur lång tid tar det att koppla Google My Business till Google Ads?
**Svar:** Processen tar vanligtvis bara några minuter, men det kan ta upp till 24 timmar för verifiering av ditt företag.

**Fråga:** Kan jag koppla flera Google My Business-konton till samma Google Ads-konto?
**Svar:** Ja, du kan koppla flera Google My Business-konton till samma Google Ads-konto om du har flera företag eller platser.

**Fråga:** Vad händer om jag ändrar mina Google My Business-uppgifter efter att jag har kopplat det till Google Ads?
**Svar:** Ändringar i dina Google My Business-uppgifter reflekteras vanligtvis automatiskt i ditt Google Ads-konto. Se till att uppdatera informationen korrekt för att undvika felaktiga uppgifter i dina annonser.

**Fråga:** Kan jag använda Google My Business utan att koppla det till Google Ads?
**Svar:** Ja, du kan använda Google My Business separat för att hantera din närvaro på Google och visa information om ditt företag i sökresultaten. Kopplingen till Google Ads är dock rekommenderad för att maximera din annonseringseffektivitet.

Rulla till toppen

Vill du ha

fler kunder?

Vi är experter på att hjälpa företag få fler kunder, ökad trafik och ranka högre i Google. Klicka på länken nedan så kikar vi på ditt projekt.