...

Hur man kör annonser på Google My Business

Profit Media AI

2023-11-05
Hur man kör annonser på Google My Business, AI Illustration

Vad är Google My Business och varför är det viktigt att köra annonser där?

Google My Business är en kostnadsfri online-plattform som ägs och drivs av Google. Det erbjuder företag en möjlighet att hantera sin närvaro på Google Maps och Google-sökresultaten. Att ha en stark närvaro på Google My Business är avgörande för att driva trafik till din webbplats och öka försäljningen. Genom att annonsera på Google My Business kan du öka din synlighet och förbättra din marknadsföringsstrategi.

Här är fyra viktiga saker att ta till sig om hur man kör annonser på Google My Business:

 • Först och främst måste du skapa ett företagskonto på Google My Business och verifiera din verksamhet genom att bekräfta din adress och telefonnummer.
 • Det är viktigt att du fyller i alla relevanta företagsuppgifter som inkluderar din företagsadress, öppettider, hemsida och tjänster/produkter.
 • För att köra annonser på Google My Business måste du använda Google Ads-kontot. Du kan skapa ett konto om du inte redan har ett. Du måste också koppla samman ditt Google Ads-konto med ditt Google My Business-konto.
 • Det är viktigt att du väljer rätt målgrupp och lägger upp en bra annonskampanj med lockande text och välgenomtänkta sökord. Du kan också använda dig av bilder och videos för att skapa en mer effektiv annons. Du bör kontinuerligt mäta din annonsprestanda för att se vad som fungerar och vad som inte gör det.

Material/Verktyg som behövs

För att kunna köra annonser på Google My Business behöver du följande material/verktyg:

 • Ett verifierat företagskonto på Google My Business
 • Ett Google Ads-konto
 • En förståelse för målgruppen och vilka sökord som är relevanta
 • Övertygande text och visuellt innehåll som kan locka till klicks

Steg-för-steg guide

Följ följande steg om du vill köra annonser på Google My Business:

Steg 1: Skapa ett företagskonto på Google My Business och verifiera din verksamhet

Att skapa ett företagskonto på Google My Business är enkelt. Du behöver bara gå till Google My Business-webbplatsen och följa instruktionerna. När du har skapat ditt konto kommer du att få en postkortskod hemskickad till den adress som du har angivit i ditt konto. Du behöver sedan bekräfta ditt konto genom att ange den kod som du har fått. När du har bekräftat ditt konto kommer ditt företagsnamn och information att visas på Google Maps och Google-sökresultaten.

Steg 2: Fyll i alla relevanta företagsuppgifter

Försäkra dig om att du fyller i alla relevanta företagsuppgifter på Google My Business. Det inkluderar din företagsadress, öppettider, hemsida och tjänster/produkter. Kunder som söker efter företag som ditt kommer att vilja se all relevant information på plattformen.

Steg 3: Skapa ett Google Ads-konto

Du behöver också skapa ett Google Ads-konto för att kunna köra annonser på Google My Business. Om du inte har ett konto redan kan du enkelt skapa ett på Google Ads-webbplatsen.

Steg 4: Koppla samman ditt Google Ads-konto med ditt Google My Business-konto

När du har skapat ditt Google Ads-konto kopplar du samman det med ditt Google My Business-konto. Detta gör du genom att följa instruktionerna på Google Ads-webbplatsen.

Steg 5: Välj rätt målgrupp och lägg upp en bra annonskampanj

När du har kopplat samman dina konton och verifierat din verksamhet är det dags att planera din annonskampanj. Välj rätt målgrupp och använd sökord som är relevanta för din verksamhet. Skapa lockande text och välj bild eller video för att ge stöd till annonsen. När din annonskampanj är igång bör du kontinuerligt mäta dess prestanda för att kunna förbättra den.

Våra tips och varningar

När du kör annonser på Google My Business bör du försäkra dig om att du har rätt annonsstrategi på plats. Här är några tips och varningar att ha i åtanke:

Tips

 • Kontrollera dina uppgifter regelbundet och se till att de är uppdaterade och korrekta.
 • Använd trevliga och tydliga bilder och videor i dina annonser.
 • Använd rätt sökord för din målgrupp och bransch.
 • Monitorera prestanda och nöj er aldrig med en kampanj som inte presterar efter förväntan.

Varningar

 • Kör inte annonser på Google My Business om du inte har rätt strategi eller budget. Det kan leda till att du slösar tid och pengar.
 • Undvik att sprida falska uppgifter om ditt företag. Det kan leda till att din verksamhet blir spärrad från plattformen.
 • Använd inte upphovsrättsskyddade material i dina annonser utan tillåtelse.
 • Slösa inte tid på att försöka manipulera systemet. Det kan leda till allvarliga konsekvenser.

Avslutning

Körning av annonser på Google My Business är ett viktigt steg för att förbättra din företagsmarknadsföring. Genom att följa stegen som beskrivs ovan och använda tipsen som vi har gett, är du på väg att öka din synlighet och öka din försäljning. Var noga med att följa riktlinjerna och mät din annonsprestanda för att förbättra din annonsstrategi över tid.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Vad ska jag göra om min företagsadress inte är korrekt?

Om företagsadressen inte är korrekt på Google My Business kan du enkelt uppdatera den genom att följa instruktionerna på plattformen.

Behöver jag betala för att köra annonser på Google My Business?

Nej, du behöver inte betala för att köra annonser på Google My Business, men du behöver ha ett Google Ads-konto.

Kan jag köra annonser på Google My Business utan att ha en webbplats?

Ja, du kan köra annonser på Google My Business utan att ha en webbplats. Men det är bra att ha en webbplats för att leda besökare till mer information om ditt företag.

Rulla till toppen

Vill du ha

fler kunder?

Vi är experter på att hjälpa företag få fler kunder, ökad trafik och ranka högre i Google. Klicka på länken nedan så kikar vi på ditt projekt.