...

Hur man sätter upp konverteringsspårning

Profit Media AI

2023-11-05
Hur man sätter upp konverteringsspårning, AI Illustration

Inledning

Konverteringsspårning är en viktig komponent i att mäta framgång på nätet. Genom att implementera korrekt konverteringsspårning kan företag få värdefull insikt om hur deras webbplats eller kampanjer presterar och vilka åtgärder som krävs för att förbättra konverteringsgraden. I denna artikel kommer vi att utforska stegen för att sätta upp konverteringsspårning och ge dig alla nödvändiga verktyg och tips för att lyckas.

Material/Verktyg som behövs

Innan du börjar med konverteringsspårning behöver du följande material och verktyg:

 • En webbplats eller landningssida att implementera spårningen på
 • En webbanalystjänst som Google Analytics eller liknande
 • Tillgång till webbplatsens HTML-kod
 • En konverteringsmålsida, såsom en tack-sida efter en köptransaktion

Steg-för-steg guide

Här är en detaljerad steg-för-steg guide för att sätta upp konverteringsspårning på din webbplats:

 1. Anslut ditt webbanalystjänst till din webbplats

  För att kunna spåra konverteringar behöver du först koppla samman din webbplats med ditt webbanalystjänst-konto. Följ anvisningarna från tjänsten för att generera en spårningskod som ska placeras på varje sida av din webbplats. Detta möjliggör insamling av data om besökare och deras beteende på din webbplats.

 2. Skapa konverteringsmål

  Nästa steg är att definiera dina konverteringsmål. Vad är det du vill att besökarna på din webbplats ska göra? Det kan vara att genomföra ett köp, fylla i ett kontaktformulär eller prenumerera på din nyhetsbrev. Identifiera dessa mål och skapa konverteringsmål i din webbanalystjänst.

 3. Implementera konverteringsspårningskod på konverteringsmålsidan

  För att spåra konverteringar måste du placera spårningskoden på konverteringsmålsidan. Detta kan göras genom att antingen inkludera spårningskoden direkt i HTML-koden för sidan eller genom att använda funktioner och händelser som tillhandahålls av ditt webbanalystjänst-konto.

 4. Anpassa spårningsparametrar för specifika händelser

  Om du vill spåra specifika händelser på din webbplats, såsom klick på en knapp eller visning av en video, kan du använda spårningsparametrar. Dessa parametrar kan läggas till i spårningskoden för att ge ytterligare information om händelsen som ska spåras.

Våra tips och varningar

Här är några användbara tips och varningar för att hjälpa dig att få ut det mesta av din konverteringsspårning och undvika vanliga misstag:

 • Var noggrann med att placera spårningskod på varje sida av din webbplats för att säkerställa att du samlar in korrekt data.
 • Testa och verifiera att konverteringsspårningen fungerar korrekt genom att genomföra tester och kontrollera att spårade händelser registreras korrekt i din webbanalysrapport.
 • Se till att uppdatera och anpassa din konverteringsspårning allt eftersom din webbplats eller kampanjer ändras. Detta säkerställer att du samlar relevant data och kan analysera dina framsteg.
 • Var försiktig med att inte överbelasta din webbplats med för mycket spårningskoder eller extrakod som kan påverka prestanda och användarupplevelsen.

Avslutning

Att sätta upp konverteringsspårning är en viktig och givande process för att mäta och förbättra din webbplats eller kampanjers framgång. Genom att följa denna steg-för-steg guide och använda de tillhandahållna verktygen och tipsen kommer du att kunna dra nytta av dina insikter och ta datadrivna beslut för att optimera konverteringsgraden.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Hur kan jag veta om min konverteringsspårning fungerar korrekt?

För att testa din konverteringsspårning kan du använda dig av webbanalystjänstens testverktyg eller genomföra tester genom faktiska konverteringar på din webbplats. Kontrollera att spårade händelser registreras korrekt i din rapport och analysera de insamlade data för att säkerställa att de matchar dina förväntningar.

Hur ofta bör jag uppdatera min konverteringsspårning?

Det rekommenderas att du regelbundet uppdaterar och anpassar din konverteringsspårning när det behövs. När du gör ändringar på din webbplats eller lanserar nya kampanjer kan det vara nödvändigt att uppdatera spårningskoden eller lägga till nya konverteringsmål för att mäta rätt data. Var noga med att utvärdera din konverteringsspårning regelbundet för att säkerställa att den är aktuell och relevant för dina affärsmål.

Rulla till toppen

Vill du ha

fler kunder?

Vi är experter på att hjälpa företag få fler kunder, ökad trafik och ranka högre i Google. Klicka på länken nedan så kikar vi på ditt projekt.