...

Hur man lägger till nyckelord i Google Ads

Profit Media AI

2023-11-05
Hur man lägger till nyckelord i Google Ads, AI Illustration

Inledning:

Att lägga till nyckelord i Google Ads är en viktig strategi för att öka synligheten för din annonskampanj och maximera ditt marknadsföringsresultat. Genom att använda relevanta och välvalda nyckelord kan du nå ut till rätt målgrupp och öka chanserna att locka till dig potentiella kunder. Denna artikel kommer att guida dig genom stegen för att effektivt lägga till nyckelord i Google Ads och ge dig användbara tips och råd längs vägen.

Material/Verktyg som behövs:

För att slutföra processen att lägga till nyckelord i Google Ads behöver du följande:

 • Ett aktivt Google Ads-konto
 • Tillgång till din annonskampanj
 • En lista med relevanta nyckelord
 • Tid och engagemang för att optimera dina annonser

Steg-för-steg guide:

För att lägga till nyckelord i Google Ads, följ dessa steg:

 1. Utforska och identifiera relevanta nyckelord

  Innan du börjar lägga till nyckelord i din annonskampanj är det viktigt att utforska och identifiera de mest relevanta nyckelorden för din verksamhet. Använd olika verktyg och metoder som sökordsundersökningar, konkurrensanalys och analys av kundbeteende för att hitta de bästa nyckelorden att rikta in dig på.

 2. Organisera dina nyckelord

  När du har samlat in en lista med relevanta nyckelord är det viktigt att organisera dem på ett strukturerat sätt. Skapa olika kampanjer och annonsgrupper för att kategorisera nyckelorden baserat på deras liknande egenskaper och teman. Detta hjälper dig att skapa relevanta annonser och förbättra dina annonserankningar.

 3. Skriv effektiva annonser

  För att maximera effekten av dina nyckelord är det avgörande att skriva engagerande och relevanta annonser. Anpassa dina annonsrubriker och beskrivningar baserat på dina valda nyckelord för att öka klickfrekvensen och konverteringsgraden.

 4. Optimera dina nyckelord

  Efter att du har lagt till nyckelorden i din annonskampanj är det viktigt att kontinuerligt optimera dem. Monitorera nyckelordens prestanda och justera dem efter behov. Ta bort ineffektiva nyckelord och lägg till nya som är mer relevanta för att förbättra din annonsering.

Våra tips och varningar:

Här är några värdefulla tips och varningar att beakta när du lägger till nyckelord i Google Ads:

 • Använd både breda och specifika nyckelord för att nå en bredare och mer målinriktad målgrupp.
 • Undvik att överbelasta dina annonser med för många nyckelord. Håll annonserna koncisa och relevanta.
 • Använd matchningstyper som exakt matchning, frasmatchning och modifierad bred matchning för att precist rikta in dig på önskad publik.
 • Testa och experimentera med olika nyckelord och annonser för att optimera din annonskampanj.

Avslutning:

Att lägga till nyckelord i Google Ads är en viktig strategi för att öka effektiviteten och resultatet av dina annonskampanjer. Genom att följa den här steg-för-steg-guiden och tillämpa våra tips och råd kan du skapa engagerande annonser och nå ut till rätt målgrupp. Kom ihåg att kontinuerligt övervaka och optimera dina nyckelord för att förbättra din annonseringsframgång.

Vanliga frågor och svar (FAQs):

Här är några vanliga frågor och svar om att lägga till nyckelord i Google Ads:

 1. Vilka verktyg kan jag använda för att undersöka relevanta nyckelord?

  Det finns flera verktyg som kan hjälpa dig att undersöka relevanta nyckelord, inklusive Google Ads sökordsplanerare, SEMrush, Ahrefs och Moz Keyword Explorer.

 2. Ska jag välja breda eller specifika nyckelord?

  En kombination av breda och specifika nyckelord är oftast bäst. Breda nyckelord når ut till en större publik medan specifika nyckelord kan vara mer målinriktade och leda till högre konverteringar.

 3. Hur ofta bör jag optimera mina nyckelord?

  Det är bra att regelbundet övervaka och optimera dina nyckelord, särskilt i början av en annonskampanj. Du kan behöva anpassa och justera dina nyckelord kontinuerligt baserat på deras prestanda och mål.

Rulla till toppen

Vill du ha

fler kunder?

Vi är experter på att hjälpa företag få fler kunder, ökad trafik och ranka högre i Google. Klicka på länken nedan så kikar vi på ditt projekt.